SM i Beachsoccer i Kalmar!

I sommar avgörs SM i Beach Soccer i Kalmar och idag presenterades organisationen för evenemanget. Projektledare är Lucas Nilsson, som anställs av Destination Kalmar för projektet, och arrangörsförening är Kalmar FF.

Pressträffen hölls vid Långviken, där SM i Beach Soccer kommer att avgöras i minst tre år framöver. Här växer det just nu fram en ny, flexibel idrottsplats som kommer att kunna användas för flera olika sporter. Den fina arenan var ett av skälen till att Svenska Fotbollförbundet valde just Kalmar som plats för mästerskapet och de fyra Beach Soccer-mål som precis har levererats till arenan är donerade av fotbollens världsorganisation FIFA.

Vid pressträffen presenterades även två lokala ambassadörer för SM i Beach Soccer: Kalmar FF-spelaren Ismael Silva Lima, som kommer från Brasilien där Beach Soccer har sitt ursprung, och IFK Kalmar-spelaren Matilda Prakt Johansson, som har spelat Beach Soccer i många år. År 2012 tog hon inofficiellt SM-guld i Beach Soccer med Vetlanda United IF.

Både IFK Kalmar och Kalmar FF kommer att ställa upp med lag, som de hoppas ska kunna ta sig till SM-slutspelet. Kalmar FF ställer upp med sitt U19-lag som tränas av den f.d. Kalmar FF-spelaren Henrik Rydström.

Om SM i Beach SoccerSM i Beach Soccer avgörs vid Långviken i Kalmar lördagen den 18 juli. Fyra damlag och fyra herrlag från olika delar av Sverige kommer hit för att göra upp om titeln.
Kalmar är dessutom en av kvalorterna, tillsammans med Stockholm, Böda och Rödeby. I Kalmar kan du se gruppspelsmatcher söndagen den 28 juni.

Om Beach Soccer
Beach Soccer är en relativt ny sport inom svensk fotboll, men den växer i hela världen. Vid sidan av fotboll och futsal är Beach Soccer den tredje idrottsgrenen inom Svenska Fotbollförbundet.

Förra årets SM-slutspel avgjordes på Böda Sand på Öland och som vinnare stod Roslagens Beachfotboll Klubb på damsidan och Norsjö IF på herrsidan. I SM-kvalet deltog 21 herrlag och 12 damlag och i slutspelet 4 herrlag och 4 damlag.

VM i Beach Soccer går vartannat år och 2015 spelas VM i Portugal. Vid de senaste två mästerskapen har Ryssland stått som segrare.

Några siffror
- Lagen har fem spelare på plan
- I kvalet är matcherna 2 x 12 minuter
- I SM-slutspelet är matcherna 3 x 12 minuter
- Spelplanen ska vara 35-37 meter lång och 26-28 meter bred
- Målet ska vara 5,5 m långt, 2,2 meter högt och 1,5 meter djupt

Mer information om SM i Beach Soccer:
Lucas Nilsson, Kalmars projektledare för SM i beach soccer
Tel: 070-508 91 03

Per Broberg, Projektledare Futsal- och Beach Soccer, Svenska Fotbollförbundet
Tel: 0725-10 81 78