Den 7 juni invigs den nya idrottsplatsen vid Långviken Kalmar

Den 18 juli avgörs SM i Beach Soccer i Kalmar och slutspelet kommer att hållas på en helt ny idrottsplats

Vid badplatsen Långviken, som sedan länge är en populär plats för den som vill spela beachvolleyboll, finns det numera möjlighet till hela sex volleybollplaner, fyra handbollsplaner, två fotbollsplaner och två basketplaner, varav en är fullstor och en lite mindre.

Idrottsplatsen har alltså 2 st nya Beach Soccer planer samt en läktare för 200 personer och det är nu möjligt att anmäla sig till den första turneringen för regionens lag då Kalmar Beach Soccer Cup spelas den 28 juni, denna cup är även ett kvalspel där vinnaren går till SM-slutspelet. Mer info på www.kalmarbeachsoccer.se

Invigningen hålls den 7 juni kl. 14:00 och efter invigningstalet, som hålls av kultur- och fritidsnämndens ordförande Marianne Dahlberg, kommer Kalmar volleybollklubb, KFUM Kalmar Basket och KFUM Kalmar HK att visa upp sin verksamhet. Bland annat blir det uppvisningsmatcher i beachvolleyboll, beachhandboll och basket och besökarna kommer också själva få chansen att prova på att spela. Representanter för Smålandsidrotten kommer att vara på plats liksom representanter för vissa specialidrottsförbund.

Anläggningen kommer att bli en härlig mötesplats både för regionens föreningar och för Kalmarbor och besökare. Alla ska ha möjlighet att vara här och tanken är att någon yta alltid ska vara tillgänglig för spontanidrott.