Pantkampen

Smålands Fotbollförbund genomför i samarbete med Pantamera, Pantmatchen 2020. Där er förening förutom pantpengar har möjlighet att vinna biljetter till en landskampsresa. Vi välkomnar alla fotbollsföreningar att delta i Pantmatchen 2020. Det gynnar föreningsekonomin, engagemanget och miljön!

Pantmatchen är en panttävling som går ut på att samla in pant under perioden 1 januari till 31 december 2020. Som förening pantar ni säckvis – genom att sortera burk i en säck och PET i en annan. Säckarna lämnar in på något av Pantameras inlämningsställe och er förening får 200kr/säck. De tre föreningar som samlar in mest pant under tävlingsperioden vinner även platser till en riktigt häftig landkampsresa till Friends Arena.

Hur kommer vi igång?

  1. Anmäl er till Pantmatchen genom att registrera er förening. Kom ihåg att ange Smålands Fotbollsförund i meddelanderutan för deltagande i tävlingen.
  2. Pantamera skickar ut ett startkitt med säckar och kundetiketter till er.
  3. Samla sedan burk i en säck och PET i en säck, viktigt att det inte är blandat material i säcken. Även importerade burkar är tillåtna och ersätts. Dock max 60 procent importburk per inlämning.
  4. Förslut säcken med säckförslutaren och klistra på er kundetikett.
  5. Lämna in säcken på valfritt inlämningsställe som ni hittar här: Inlämningsställen
  6. Pantamera betalar ut 200kr/säck till det bank- eller plusgiro som ni angav vid registrering.

Om ni redan är registrerade hos Pantamera så kan ni antingen maila eller ringa till Pantameras kundtjänst. Meddela att ni vill vara med i Pantmatchen så ser de till att ni kommer med i tävlingen.

PANTTIPS - så samlar föreningen in mycket pant

1. Sätt upp ett mål så blir det roligare för folk att engagera sig – vad ska pengarna gå till? Det kanske ska till att sätta guldkant på cupen som laget ska delta i.
2. Arrangera en pantinsamlingskampanj. Informera släkt, vänner och grannar hur och när ni kommer samla in panten.
3. Ta panten till matchen! Ställ ut kärl eller säckar som samlar in panten på cuper, hemmamatcher, etc. Nyttja eventuell föreningsdag dit besökarna kan ta med sig sin pant.

FRÅGOR

Pantinsamling
Pantameras kundtjänst
011-19 19 80
kundtjanst@returpack.se

Smålands Fotbollförbund
Henrik Landén
036-345453
henrik.landen@smalandsfotbollen.se

LYCKA TILL!