Futsallandskamper mot Italien i Vetlanda

I början av april spelar damlandslaget årets två första hemmamatcher. Nu står det klart att dubbellandskamperna mot Italien spelas i Vetlanda. Matcherna kommer att spelas 2-3 april i Iscar Arena.

– Välkommen till Vänliga Vetlanda och landskamper i futsal mellan Sverige och Italien. Det ska bli härligt att vara värdstad! Vi hoppas många supportar och andra intresserade besökare kommer till Vetlanda under veckan, säger Magnus Färjhage, kommunchef i Vetlanda.

Damlandslaget har på kort tid nått upp till en hög sportslig nivå. Sverige spelade sin allra första landskamp i april 2018 och i höstas avancerade laget till EM-kvalets Main Round. På vägen besegrade de bland annat Belgien och Nederländerna samt spelade oavgjort mot Ryssland.

– Landslaget har gjort en imponerande resa. Matcherna mot Italien blir en bra värdemätare och att spela matcherna i Vetlanda känns otrolig spännande, säger Per Broberg, utvecklingsansvarig Futsal, Svenska Fotbollförbundet.

Sverige kommer nu att inleda förberedelserna mot nästa EM-kval hösten 2020. I februari spelar landslaget två bortalandskamper mot Tjeckien och senare i höst ställs Sverige mot Ryssland.

Landskamperna mot Italien i Vetlanda kommer att spelas i Iscar Arena 2-3 april (tisdag och onsdag).

– Det känns oerhört roligt att vi lyckats få damlandskamper i futsal till Småland och kunna erbjuda så fina förutsättningar som finns i Vetlanda. Vi hoppas på bra tryck på läktaren med mycket publik och hoppas detta kan bidra till att fler får upp ögonen för sporten, säger Henrik Landén, kanslichef på Smålands Fotbollförbund.

Medarrangör till landskamperna är Vetlanda United IF. Klubben bildades 2006 och riktar in sig på futsal och beachsoccer. I februari var klubben även med och arrangerade Ungdoms-SM i futsal i Iscar Arena.

– 2006 startade vi Vetlanda United som första beachsoccer klubb i Sverige och snart därefter även Futsal. Efter 13 år är vi i föreningen mycket glada över att få uppdraget från SvFF att arrangera landskamper i Futsal. Det är viktig att även vi på Höglandet får möjligheten att visa sådana stora matcher. Vår förhoppning är att Iscar Arena kommer att bli fullt med åskådare som samlas för att heja på Sveriges och Italiens bästa futsaldamer, säger Dejan Prvulovic, styrelseledamot i Vetlanda United.

För mer information:

Per Broberg, utvecklingsansvarig Futsal, Svenska Fotbollförbundet.
per.broberg@svenskfotboll.se, Tel: 0725-108178

Gert Nilsson, projektledare evenemang, Svenska Fotbollförbundet.
gert.nilsson@svenskfotboll.se, Tel: 08 735 95 31

Dejan Prvulovic, styrelseledamot, Vetlanda United IF
deki.prvulovic@gmail.com, Tel: 0702-955119