Vinnare av årets utmärkelser 2018

Smålands Fotbollförbund presenterar vinnarna av årets utmärkelser 2018.

Årets Damspelare
Anna Anvegård, Växjö DFF

Anna Anvegård, med Bredaryd/Lanna som moderklubb, tog ännu ett kliv i karriären. Hon svarade för 14 mål på 21 matcher under Växjö DFF:s allsvenska debutsäsong. Det belönades med landslagsspel och Anna är högaktuell för att ta en plats i VM i Frankrike 2019. Ett stort framtidsnamn i svensk damfotboll.

Årets Herrspelare
Viktor Elm, Kalmar FF

Som lagkapten var Viktor Elm, fostrad i Johansfors IF, en stark bidragande orsak till att Kalmar FF gjorde ännu en godkänd allsvensk säsong. Viktor har blivit en av klubbens kulturbärare och har på de senaste två allsvenska åren missat endast två matcher. En spelare av toppklass i vår högsta liga.

Årets Domare
Selma Alilovski, Växjö

Selma började döma 2011 och blev förbundsdomare 2017. Nu tar hon nästa steg 2019 till att bli assisterande domare i Damallsvenskan. Selma har visat stort intresse och tar till sig av de tips, idéer och erfarenheter hon fått under resans gång, vilket har gett den här utvecklingen.
Målmedveten och skicklig i sitt utförande visar hon att hon är något att räkna med.

Årets Domartalang
Maja Nyberg, Lidhult

Maja är en ung domare som startade sin domarkarriär 2016. Även om hon är ung i gebitet har hon skaffat sig mycket erfarenhet genom sitt intresse och engagemang.
Maja är orädd och står upp för sin domarroll, är ett föredöme med sitt engagemang och ser utmaningar som ett verktyg att ta sig vidare.

Årets Ungdomsledare
Henrik Pedersen, Markaryds IF

Henrik ser alltid till att alla, såväl hans lag som övriga lag, har möjlighet att växa som person och fotbollsspelare. Han ser till att ställa upp för alla i sin omgivning med ett varmt hjärta och goda intentioner. I flera år har han varit verksam för andras bästa, i balans med att driva sitt företag och ta hand om familjen. Han är en stor del av Markaryd, och kringliggande föreningar och ledares framgång och lycka. En stöttepelare för alla omkring sig.

Årets kvinnliga ledare
Mia Båge, ÖIS/IK Vista

Mia är en stor del i att vi har ett fungerande samarbete mellan Ömstad IS och IK Vista flickfotboll. Med hennes engagemang och stora hjärta till ungdomarna ser hon till att alla ska trivas och att alla får vara med. Hon har genom åren skapat en god stämning mellan alla spelare och deras föräldrar i det lag hon representerar. Hon har en god förmåga att se och höra alla. Det är en stor ledare med hjärtat på rätt ställe. "Det är aldrig några problem som är större än att dom går att lösa."

Årets Ungdomsförening
Nässjö FF

Nässjö FF är en förening som på senare år skapat en stark föreningskänsla och samhörighet. Föreningen är välkänd på sin verksamhetsort och attraherar nya medlemmar ung som gammal genom gediget fint arbete. Ordning och reda är ett honnörsord och utbildning är något man värderar att investerar i för framtiden. Glädjande är också att föreningen i år har tagit klivet och anmält ett lag till den Regionala P17-serien.

Smålands Fotbollförbund gratulerar samtliga vinnare!