Nässjö FF, grymma på Min Fotboll!

Drygt 3700 personer följer klubbens olika lag i appen Min Fotboll. Det gör föreningen till en av de klubbar i Sverige som har flest följare. - Appen har bidragit till en starkare samhörighet säger klubbens ordförande Hanna Almström.

Hanna Almström som varit klubbens ordförande de senaste tre åren var först tveksam till den nya appen, men bestämde sig ändå för att det kunde vara bra för klubben att testa den. Hon har inte ångrat beslutet, tvärtom!

- Vi började rapportera till Sportswik-appen för ett par år sedan vilket fungerade bra. Dock var den anpassad till flera sporter så den var inte ultimat för fotbollen. När den helt fotbollsanpassade appen Min Fotboll introducerades tog vi snabbt beslutet att börja använda den istället. Ett beslut jag verkligen är nöjd över i dag, säger Hanna Almström.

Vad har Min Fotboll bidragit med till klubben?

- En starkare gemenskap! Tack vare appen har det blivit lättare för oss runt omkring lagen att hålla koll på vad som händer och vad som är på gång och jag upplever att det har stärkt föreningsgemenskapen. Det är trevligt att kunna följa och uppmuntra varandra under matcher men även efter matcher då man kan prata om matchhändelser även om man inte varit där. Jag upplever ett ökat intresse för, och från, de aktiva, mellan lagen och mellan spelarna. Hela fotbollsintresset har ökat eftersom det är så lätt att hålla sig uppdaterad, i den mån man själv önskar. Min Fotboll har bidragit till att skapa ett sug efter att få veta vad som händer på matcherna.

Hur gjorde ni för att sprida info om Min Fotboll i klubben?

- Vi berättade om appen på föräldramöten innan säsongen och förklarade att det är ett sätt för att enkelt kunna följa klubbens alla olika lag. Vi har sett till att prata om appen och berätta för folk vi möter att den finns. Först började appen användas av de äldre lagen och under säsongen har den spridit sig till de yngre lagen. Det är coolt att så många har hakat på.

Hur har rapporteringen från matcherna funkat och vilka sköter den?

- Det är nästan alltid någon som rapporterar och oftast är det föräldrar som sköter det. Jag har hört att föräldrarna inte tycker att det är ansträngande eftersom de ändå är där och tycker att appen är både smidig och lättmanövrerad. Vi har föräldrar som tycker att det är så roligt att de skriver om varenda händelse så som hörnor och frispark, och så har vi dem som rapporterar mindre. Man lägger ambitionsnivån på den nivån man vill, allt är okej. Det dock är viktigt att hålla god ton och inte hänga ut någon. Det är inget vi har haft problem med men det är bra att ha i åtanke och påminna varandra om. Hanterar man appen klokt är den ett jättebra verktyg och känslan är att man lyfter matcherna ett snäpp och de blir "på riktigt".

Har du några tips till andra föreningar som vill få fler följare?

- Vi har pratat mycket om appen via ungdoms- och lagledare och bett dem att i sin tur informera och berätta vidare om appen. Det kan vara bra att utse några personer i föreningen till Min Fotboll-ambassadörer för på så sätt hjälpa till med spridningen från mun till mun. Jag tror absolut att man ska trycka på att appen är så enkel och rolig att använda. Det är en definitiv framgångsfaktor!

Klubbfakta

  • 25 lag i seriespel
  • 800 aktiva medlemmar
  • 1500 medlemmar
  • 100 ledare
  • 3702 följare av Min Fotboll

Text från svenskfotboll.se