Årets dam- och herrspelare i Småland 2019

Smålands Fotbollförbund presenterar, tillsammans med sportjournalisterna i Småland, vinnarna av årets dam- och herrspelare i Småland 2019.

Årets Damspelare
Elin Karlsson, Växjö DFF

Med sitt lugn och stabila försvarsarbete har 24-åriga Elin Karlsson starkt bidragit till Växjö DFF:s framgångar på senare år. Elin har knappt missat några matcher de senaste båda åren och hon får i rollen som lagkapten symbolisera klubbens starka kollektiv. Ett kollektiv som med god marginal under höstsäsongen säkrade kontraktet med landets högsta damliga.

Årets Herrspelare
Lucas Hägg Johansson, Kalmar FF

Kalmar FF:s sista utpost, den 25-årige Lucas Hägg Johansson, gjorde ett starkt spelår och hade stor del i att hans klubb räddade sin allsvenska status. Lucas värvades till Kalmar FF från Rosengård, han lånades ut till Oskarshamns AIK 2014-15, men har sedan allsvenska debuten i Kalmar FF mot Malmö FF 2016 visat sin klass. Lucas var sedan dess ett givet förstaval som målvakt i Kalmar FF och han har imponerat i den rollen.

Stort grattis!