Sök det femte Pia-stipendiet!

Nu är det dags att ansöka det femte Pia-stipendiet. Vem vill du ska ta emot Pia Sundhages stipendium på 50 000 kronor? Du känner säkert någon som lägger ner sin själ för flick- eller damfotboll på olika nivåer. Nu kan du anmäla dig själv eller din kandidat.

Pia-stipendiet har hittills delats ut under två år och nu är det dags för den femte utdelningen av 50 000 kronor till en eldsjäl inom dam- och flickfotboll.

- Äntligen är det dags att få in spännande ansökningar till stipendiet igen. Det här arbetet är verkligen intressant och viktigt, tycker jag. Det är med stolthet som jag konstaterar att stipendiet delas ut för att främja fantastiska personers betydelse och arbete för dam- och flickfotboll. Jag ser fram emot att få läsa nya ansökningar och tillsammans med mina kollegor hitta en ny värdig mottagare av stipendiet, säger Pia Sundhage.

Svenska Fotbollförbundet kommer få återkomma med när stipendiet kan delas ut. Det var tilltänkt att delas ut i samband med UEFA F17-EM i Falkenberg den 9 maj - men idag meddelade UEFA att mästerskapet skjuts upp tills vidare.

Tidigare stipendiater är Moa Anderssons minnesfond i Virserum,
Inger Arnesson, som lagt ned sin själ i Sunnanå SK och damfotbollen i stort i 50 år, Anders Blomstrand, 70 år och verksam i Eskilstuna United, samt Elísabet Gunnarsdóttir, med elva säsonger i Kristianstads DFF.

Sök femte Pia-stipendiet

500 000 kronor finns att fördela totalt och medlen kommer från Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet. Två utdelningar per år är planerade. Tidigare ansökningar från de fyra första perioderna är inte längre aktuella. Ansökningar till femte stipendiet behöver komma in under denna ansökningsperiod.

Kriterier

Ambassadörskapet ska ses som ett stort erkännande för personen i fråga och dennes betydelse för damfotbollen i stort, i ungdoms- eller seniorfotboll, aktiv som spelare, tränare eller organisationsledare. Det kan vara engagemang i bredd eller elitklubb, i intresseorganisation, förbund eller i damfotbollens syfte. Kort sagt: en eldsjäl för damfotbollen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till det femte Pia-stipendiet senast den 10 april. Du kan ansöka om stipendiet för din egen räkning eller nominera någon du tycker förtjänar det.

När stipendiaten utses har Pia Sundhage sista ordet. Till sin hjälp har hon Lilie Persson och Anneli Gustafsson.