Du antar väl Utmaningen?!

Vi utmanar dig i Min Fotboll! Utmaningen är ett digitalt sätt att hålla igång bolltrollandet på hemmaplan. Kan du lägga upp bollen på huvudet likt John Guidetti? Anta John Guidettis, och andra utmaningar, och ladda upp ditt filmklipp i Min Fotboll - visa upp för oss och för dina kompisar.

Att det råder en annorlunda och tuff tid just nu har knappast undgått någon. Vår fotbollsvardag med träningar och matcher som vi känner till, och tycker så mycket om, har vänts upp och ned. Det är omtumlande och förvirrande men trots det är det lika viktigt, om inte ännu viktigare att vi rör på oss.

Vi från Svensk Fotboll vill därför fortsätta uppmuntra till fotbolls- och rörelseglädje och kommer nu att aktivera fotbollssverige med hjälp av Utmaningen.

Därför lanserar vi nu Min Fotboll - Utmaningen, en ny funktion för att uppmuntra till spontan, rolig och utvecklande träning. Det innebär att vi i appen Min Fotboll skickar digitala och anpassade utmaningar för olika åldrar, till alla fotbollsspelare och fotbollsintresserade runt om i landet. Utmaningarna skapas av såväl landslagsspelare som förbundskaptener, tränare, barn- och ungdomsspelare.

Så här gör du
  • Ladda ner Min Fotboll från App store eller Google Play och skapa ditt konto med hjälp av ditt mobilnummer. (Är du under 13 år behöver du en målsmans godkännande.)
  • Utmaningar riktade till dig dyker automatiskt upp i din hem-feed på appens startsida, och du får notiser när det publicerats en ny utmaning. Du hittar alla dina utmaningar under fliken utmaningar på din profilsida i appen.
  • Titta på utmaningens video och textbeskrivning, filma när du utför den och ladda upp ditt klipp i appen när du är klar. Du kan även se och gilla bidrag som andra skickat in. Genom att skicka in bidrag deltar du också i utlottning av snygga landslagspriser.

Du kan utföra utmaningen var du än befinner dig och du kan göra dem själv, tillsammans med vänner eller kanske nån i din familj? Utmaningarna kommer vara både roliga och utvecklande och anpassade så att alla kan vara med –oavsett nivå och ålder.

Om du kommer på en egen utmaning som du tror att andra skulle vilja anta, kan du skicka in ett eget förslag i appen. Svenska Fotbollförbundets redaktörer kikar på alla förslag, och väljer ut vilka som ska publiceras för andra användare. Om ditt förslag blir publicerat, kommer du att meddelas om detta.

Förenar nytta med nöje

Våra utmaningar utgår ifrån svensk fotbolls spelarutbildningsplan och från våra olika spelformer. 3 mot 3, 5 mot 5, 7 mot 7, 9 mot 9 och 11 mot 11. Vårt mål är att du, samtidigt som du gör roliga och utmanade övningar, lär dig något nytt eller utvecklas i det du redan behärskar. Det viktigaste är dock att du håller i gång med fysiska aktiviteter och har roligt!

Utmaningen för framtiden

När vi framöver återgår till en "normal" vardag ser vi Utmaningen som ett bra sätt att fortsätta aktivera fotbollssverige. Spelare kan utmana sina lagkamrater och kompisar med olika färdigheter som de kan dela via utmaningar i Min Fotboll-appen. Tränare kan ge tips och extra träning till alla spelare på ett enkelt sätt, och få direkt feedback från spelarna som skickar sina videos och texter till hela utmaningsgruppen.

Vi kommer att utveckla funktionen i appen med tiden, och tar gärna emot dina tips och idéer om hur vi kan bli ännu bättre.

Men just nu:

Lycka till med utmaningarna och ha roligt!