Pristagare årets profiler 2020

Smålands Fotbollförbund presenterar vinnarna av årets barn- och ungdomsförening, ledare, domare, domartalang och årets dam- och herrspelare i Småland 2020.

Smålands Fotbollförbund gratulerar samtliga vinnare!

Årets barn- och ungdomsförening
Mullsjö IF

Föreningen har sedan några år tillbaka påbörjat ett arbete med att utveckla och förstärka ungdomsverksamheten vilket nu börjar ge resultat på andra håll än på resultattavlan. Föreningen är idag kommunens största idrottsförening och har idag över 300 spelare mellan 6–19 år. De kan erbjuda fotbollsspel i alla åldrar för flickor och pojkar i Mullsjö kommun. 2020 har föreningen fler spelare än på många år i sin ungdomsverksamhet vilket är mycket glädjande och något de jobbat hårt för i både tid och resurser att lyckas med. Mullsjö IF ser dubbelidrottande som något positivt, många barn och ledare i föreningen är verksamma i andra föreningar och idrotter i kommunen vilket de vill uppmuntra, då de ser det som positivt för barnens idrottsliga och sociala utveckling. Mullsjö IF är en välmående förening som satsar och prioriterar ekonomiska medel mot det som är viktigt i verksamheten, nämligen barnen och ungdomarna.

Årets ledare
Åsa Sjöstrand, IF Eksjö Fotboll

Åsa har varit engagerad i klubben sedan 2004. Oavsett om det regnar eller resultaten går emot så möts man alltid av ett leende från Åsa. Åsa har ett flertal roller i föreningen såsom ledamot, materialansvarig, administrativt ansvarig och lagledare i Herrsektionen. Under 2015 då flyktingvågen var som störst hade Eksjö Fotboll ca 50 ensamkommande killar i verksamheten. Många av dessa har nu flyttat men allt sedan dess har Åsa varit ett stöd för dessa killar.

Årets ledare
Mattias Fejes, Tenhults IF

Mattias är en nyckelperson för Tenhults IF Med sitt stora engagemang och driv har han varit starkt bidragande till att föreningen har tagit stora kliv under de senaste åren.Mattias har bland annat varit drivkraften bakom Kabecupen, som har växt till en av Sveriges största ungdomsturneringar för 7–9-åringar. Han har också varit en av medlemmarna i den grupp som har legat bakom bygget av konstgräsplanen på Kabevallen, som blev klar under 2020.

Årets domare
Jovan Krsmanovic, Jönköping

Jovan är från 2021 ordinarie domare i Ettan. Det är ett resultat av många års målmedveten satsning av en talangfull domare som förmått att växa och utvecklas i både med- och motgång. Han är en modern domare som med en stark fysik, högt utvecklad spelförståelse och fin matchledningsförmåga kan bidra till en hög kvalitet i matcherna han leder. Jovan var distriktsdomare när han flyttade till Jönköping från Västergötland 2013. 2016 skedde debuten i Division 3 och året därpå i Division 2. Fortsätter Jovan jobba lika hårt med sin utveckling har han goda möjligheter att kunna ta ytterligare steg i domarkarriären.

Årets domartalang
Lars Öst, Bodafors

Genom engagemang och stort intresse för fotbollen såväl på som utanför planen. Har denna person visat upp vad som krävs att bli en bra och omtyckt domare, kollega, klubbkompis. Genom lyhördhet, regelkunskap och social kompetens har han vad som krävs för att klättra i sin domarsatsning. Trots sin korta karriär så är han en matchledare att lita på både som HD och ett utmärkt jobb som AD. Även i tuffa situationer står han lugn och bestämd vilket skapar förtroende i heta matcher.

Årets damspelare
Signe Holt Andersen, Växjö DFF

Växjö DFF svarade för en grymt stark avslutning och efter segern mot Rosengård i sista omgången var sjätteplatsen i allsvenskan klar. Det danska kvicksilvret Signe Holt Andersen var starkt bidragande orsak till uppryckningen. Signe gjorde sju mål och var "miss 100 procent" från straffpunkten.

Årets herrspelare
Isak Magnusson. Kalmar FF

En speedkula som fostrats i LIndås BK, Emmaboda kommun, och som bara blivit stabilare för varje år i den röda tröjan. Isak kom till Kalmar FF för sex år sedan och debuterade i allsvenskan redan 2017. Hans fem mål i årets serie var mycket värdefulla för Kalmar i jakten på allsvenskt kvalspel.