En solskenshistoria

När fotbollen kantas av supportrar som stormar planer, bengaler som kastas på läktaren, folk som inte längre vågar gå på fotboll på grund av allt våld kan det krävas en solskenshistoria för att försöka hålla kvar glädjen till fotbollen.

Våldet gick förra söndagen så långt att en 43-årig man blev misshandlad till döds när han var på väg till Olympia för att se sitt lag Djurgårdens IF spela premiärmatch i Allsvenskan mot Helsingsborgs IF.

Smålands FF har fått in en solskenshistoria ifrån Daniel Fröstrom, tränare för IFK Lammhults P02 som återberättar en händelse där fair play har använts helt rätt. Kanske kan denna historia i alla fall bjuda på lite glädje i den bedrövelse som är inom svensk fotboll just nu.

"Ingelstad Sportlovscup

I dagens sista match med IFK Lammhults P02, när jag står med ryggen mot planen dömer domaren straff. Den andre ledare i laget förstår inte varför det kom en avblåsning. Ledaren i andra laget går in och kallar till sig sin spelare och säger något som vi andra inte hör. Spelaren går fram och slår straffen tydligt utanför utan större kraft. Varpå publiken ger en stor applåd och vi börjar fundera på om det var med vilje spelaren sköt utanför?
Efter matchen gick jag fram till ledaren och frågade vad som hände. Varpå ledaren svarar att det där var ju inte straff så därför ska vi inte försöka göra mål. Det är LEDARSKAP, att visa på planen vad man säger i omklädningsrummet. Vilket lag det var? FC Växjö P02.

Laget fick som sagt välförtjänt applåder för hur de agerade och jag var även inne i deras omklädningsrum och tackade för deras frejdiga spel och berättade hur jag glad jag var över deras agerande i fair play. Något som vi ledare i andra laget överlag nog är för dåliga att berömma varandra för. Jag blev glad över hur FC Växjö tog emot det när vi berömde dem.

Med vänlig hälsning, Daniel Fröström"