Målvaktsträning för flickor

Vi vill träna Era målvakter och vi som vill det heter Bengt Sundberg och Fredrik Brännström. Vi tränar flickmålvakter på ungdomssidan. I ett projekt i Smålands Fotbollsförbund regi kommer vi att köra igång med kostnadsfri målvaktsträning en gång i veckan

Vi har insett att det finns mycket att göra för målvakter på flicksidan och vi ska dra vårt strå till stacken genom att erbjuda träningstillfällen. Förra årets projekt tränad 5-8 flickmålvakter varje söndag i åldrarna 11-13 år. I år vill vi bjuda in F-07 och uppåt för träning.

I ett projekt i Smålands Fotbollsförbund regi kommer vi att köra igång med dedikerad målvaktsträning en gång i veckan i enlighet med SVFF's riktlinjer för ungdomsträning. Vi börjar den 14 april och fortsätter varje söndag med undantag juli. Beroende på hur många målvakter som kommer, kommer vi att behöva stöd, därför uppmanar vi även ni som är målvaktstränare att delta under söndagarna för att utbyta erfarenheter och kompetens med varandra. För som ni vet sker det mesta av arbetet med målvakterna ute i föreningarna. Ni får självklart skicka målvakter även utan medföljande tränare.

Vi kommer att köra Tematräningar från och med maj som följer:

  • April - Uppstartsträningar
  • Maj - Reaktion
  • Juni - Positionsspel
  • Juli – Paus
  • Augusti – Ej fastställt
  • September – Ej fastställt

Varje träning kommer att innehålla grepp och fall samt snabba fötter.

Vi måste veta hur många som kommer varje gång för att skapa kvalitativa träningar (max 25st)därför är följande viktigt:

Anmälan sker till fbrannstrom9@gmail.com senast tisdagen samma vecka som träningen.

Var: Mariebovallen, Jönköping
När: Söndagar kl.17.30-19.00
Ombyte: Hemma
Utrustning: Träningskläder anpassat för väder samt målvaktshandskar
Kostnad: Gratis (kostnaderna täcks via Smålands FF:s målvatssatsning)

Det du behöver göra nu är följande:

  • Undersök intresset och informera lagen i din förening om var och när.
  • Informera om anmälningsrutiner.
  • Kontrollera om det finns någon målvaktstränare som åker med.
  • Informera om anmälningsrutiner en gång till.

Hoppas vi ses snart!

/
Bengt Sundberg 070-7153565
Fredrik Brännström 070-4956007