Fotboll Fitness

Nu lanserar Smålands Fotbollförbund "Fotboll Fitness", spontanfotboll med fokus på fotboll som träningsform i kombination med glädje och gemenskap. Småland är ett av tre pilotprojekt som utsetts av Svenska FF att testa konceptet innan projektet utvärderas. Här finner ni information om satsningen samt var och när vi erbjuder Fotboll Fitness.

Film Fotboll Fitness

Bakgrund
Danska Fotbollförbundet har sedan ett par år tillbaka satsat på "Fotboldfitness", motionsfotboll för vuxna. Universitetsforskning visar att fotboll har en mycket positiv effekt på både kondition, muskeluppbyggnad, vikt och fettprocent. Svensk fotboll vill nu ta efter detta och erbjuder därför Fotboll Fitness på utvalda platser i landet. Mer information

Information
Träningen kräver ingen tidigare fotbollsbakgrund och vi spelar på en mindre plan där all träning genomförs med boll. Fokus ligger på att förbättra hälsa på ett roligt och socialt sett utan fokus på att vinna. Vi välkomnar alla till fotbollsfamiljen!

Ledare
Smålands Fotbollförbund har tillsatt instruktör som kommer att leda träningen och även vara ansvarig person på plats. Passet består av uppvärmning, rörlighet/styrka och smålagsspel men anpassas efter deltagarnas förmågor och önskemål.

Material
Smålands Fotbollförbund står för material i form av bollar, västar och koner. Kläder efter väder då all träning bedrivs utomhus. Inget krav på fotbollsskor eller benskydd. Ta även med en egen vattenflaska.

Mer information
Smålands Fotbollförbund
Anna Malmén
036-34 54 50
anna.malmen@smalandsfotbollen.se

FOTBOLL FITNESS SMÅLAND (uppdateras löpande)

Ljungby - från 15 år
Plats: Lagavallen Ljungby
Dag: Onsdagar vecka 45-50
Tid: kl. 16.00-17.00
Ledare: Linus Rosholm
Tfn: 0372-140 70
E-post: linus.rosholm@telia.com
Inbjudan som PDF

Färjestaden - för hela familjen
Plats: Tallhöjdens konstgräs
Dag: Fredag vecka 42-50
Tid: kl. 18.00-19.00
Ledare: Lukas Nilsson
Tfn: 070-233 97 36
E-post: lukas.nilsson@kalmar.se
Inbjudan som PDF