Ta del av nya Fotbollens spela, lek och lär

Svenska Fotbollförbundet har till 2018 tagit fram en ny version av Fotbollens spela, lek och lär (FSLL) som består av häfte, webbplats och utbildning. Rebin Mardan, ansvarig för tränar- och ledarutbildningen på Smålands Fotbollförbund berättar om hur vi i distriktet jobbar med frågan.

Varför ska föreningarna ha det här materialet som bas för barn- och ungdomsverksamheten?
Om man i sin förening jobbar efter FSLL och dess fem riktlinjer tror vi att man skapar trevligare match- och träningsmiljöer. Vidare tror vi att detta leder till att flera spelar längre och får bättre utveckling. Samtidigt, om fler och fler föreningar aktivt börjar att arbeta med att implementera riktlinjerna i FSLL blir man en tydligare del av svensk fotboll!

Hur stöttar distriktet föreningarna i det arbetet?
Materialet och handledningen till FSLL är så pass enkelt utformat att föreningens egna ledare kan genomföra träffar kring FSLL. Om man som förening känner att man behöver stöttning i implementeringen av FSLL kan vi skicka ut någon av våra utbildare. Detta är kostnadsfritt för föreningen tack vare vårt idrottslyft som man kan söka.

Hur påverkar FSLL arbetet hos distriktet?
FSLL genomsyrar hela tränarutbildningen för barn- och ungdomsledare och våra utbildare trycker ofta på riktlinjerna under sina utbildningar.
När vi rekryterar nya ledare till oss är det viktigt att dessa står för samma värderingar som i FSLL. Budskapen i FSLL är även grundläggande för spelarutbildningen vid våra olika läger.

Webbplatsen för FSLL finns på länken nedan. Där hittar ni det grundläggande innehållet i både text och film. För att ta del av flera filmer behöver man köpa häftet med inloggning.
http://svenskfotboll.se/fsll

Ni kan även läsa mer om FSLL hos Svenska Fotbollförbundet:
http://fogis.se/barn-ungdom/arkiv/startsida/2018/03/fotbollens-spela-lek-och-lar-ska-na-fler/

Kontaktperson i distriktet för frågor som rör FSLL
Rebin Mardan
036-345449
rebin.mardan@smalandsfotbollen.se