Malmbäcks IF och Pukebergs BK - Segrare i futsal div. 2 respektive P18 DM

Under söndagen spelades slutspelet i Futsal Div. 2 herr i Eksjö som Malmbäcks IF tillslut vann. Senare under söndagskvällen avgjordes även P18 DM i Växjö där Pukebergs BK gick segrande ur striden.

Herrarnas slutspel gick av stapeln i Eksjö och närmare bestämt Prästängshallen där den första seminfinalen spelades kl 11:30 mellan FC Real Internacional och Kenty FC. Efter en mållös första halvlek kunde tillslut Kenty FC ta sig vidare till final efter slutresultat 2-3.
I den andra semifinalen ställdes Malmbäcks IF mot Färjestadens GoiF. Matchen såg till en början ut att vara avgjord efter den första halvleken då ställningen var 5-2 till Malmbäcks IF. Färjestadens GoiF tog sig dock tillbaka och efter slutsignalen i den andra halvleken var ställningen hela 6-6 vilket innebar en förlängning. Förlängningen slutade dock mållös vilket gjorde att matchen fick avgöras på straffar, vilket blev en riktig rysare. Malmbäcks IF drog tillslut det längsta strået och vann matchen med slutsiffrorna 14-13.
Så till finalen där Malmbäcks IF och FC Kenty fick göra upp om titeln. En tuff kampt där Malmbäcks IF går upp till 0-3 innan FC Kenty också trappar upp tempot och reucerar till 2-3 samtidigt som laget har flera bra chanser att gå ifatt. Men det blir tillslut Malmbäcks IF som tar kontroll över matchen och avgör med 2-4 i en mycket välspelad och jämn final.
I match om 3:e pris vann FC Real Internazional med klara 9-3 över Färjestadens GoIF.
Så vidare till Futsal P18 slutspelet som avverkades i Växjö på eftermiddagen och kvällen. I den första semifinalen möttes Vimmerby och Ekhagens IF som slutade 2-0 till Vimmerby. I semifinal nummer två möttes arrangörsföreningen Växjö Norra IF och Pukebergs BK i en match som slutade 2-9 till Pukebergs BK.
Finalen spelades således mellan Pukebergs BK och Vimmerby IF. Matchen var till sin karraktär mycket jämn och tuff men det bjöds stundtals på mycket fin futsal från båda lagen i Teleborgshallen. Pukebergs BK tog tidigt ledningen och i halvtidspausen hade laget en ledning med 2-0. Andra halvlek blev något mer jämnare där Vimmerby IF lyckades reducera flera gånger om men där också Pukebergs IF kunde utöka sin ledning efter Vimmerbys reduceringar. Pukebergs BK vann tillslut matchen med 5-3.
I matchen om 3:e pris vann Växjö Norra IF över Ekhagens IF med 2-4.
Vi gratulerar Malmbäcks IF och Pukebergs BK!
Foto: Patrick Blomström