Tävlingsregler 9-m i 11-mannaserier

TB 2 Kap 12§

9- och 11-mannalag i samma serie i distriktets senior/juniorserier.

I Div 4 Dam och F16 Dam, Utvecklingsserie B Herr, Junior P18 Herr samt i ungdomsfotboll 15/16 år kan såväl 9- som 11-mannalag spela i samma serie. Ett lag som vinner en serie får uppflyttas om minst hälften av matcherna spelats som 11-mannalag.

Tilläggsbestämmelser för 9-m i senior och juniorserier

Speltid: 2x45 min (för 15-årslag 2x40 min)
Planstorlek: 11 mot 11 plan gäller. Om båda lagen är överens kan målen flyttas fram till målområdeslinjen på resp. planhalva, målområdeslinjen markeras då ut till långsidorna och straffområdet behålls enligt befintlig plan.

Målstorlek: 11 mot 11 mål

Straffpunkt: Straffpunkten flyttas ut till straffområdeslinjen vid förminskad plan.

Spelform: Om lagen har tillgång till 12 spelare, ska 11- mannaspel tillgripas. Det laget som inte initierat 9-mannaspel har rätt att anmäla 16 spelare på lagrapporten. (Det är tillåtet att skifta från match till match för de som är anmälda som 9-mannalag).

Offside: Offside tillämpas.

Representation: Se RB 1 Kap 31 §

Överenskommelse om vad som ska gälla i aktuell match ska göras med motståndarlaget senast 3 dagar före matchdagen. Om inte motståndare hör något från det 9-manna anmälda laget räknar man med 11-mannaspel.
Om föreningen har för avsikt att spela 9-manna ska detta meddelas skriftligen till SmFF:s kansli senast 10 dagar före första seriematchen. Om inte föreningen meddelar detta kan föreningen åläggas en straffavgift om 500 kronor.

Om föreningen börjar serien som 11-mannalag men under seriens gång vill ändra till 9-manna ska detta meddelas skriftligen till SmFF:s kansli senast 3 dagar före nästkommande match. Om inte föreningen meddelar detta kan föreningen åläggas en straffavgift om 500 kronor.