Uppstart för nya Fotbollsutvecklare målvakter

Nu kan föreningarna ta del av fler målvaktsaktiviteter för ledare och spelare.

Under gårdagen genomförde vi en Uppstartsträff med vår nya utbildargrupp Fotbollsutvecklare målvakter (FU Mv). Magnus Olsson (Distriktsinstruktör målvakter) och Rebin Mardan (ansvarig ledarutbildningen) gick igenom vad uppdraget innebär och hur de nya FU Mv kan hjälpa föreningarna med mer ledar- och spelarutbildning. Föreningarna är välkomna att kontakta någon av våra FU Mv för att boka in någon av följande aktiviteter:

Målvaktsbesök på hemmaplan
Målvaktsträning under ca 3h med ledare- och spelare. Under besöket genomför vi både teori och praktik. Vi går igenom det viktigaste man behöver tänka på gällande träning med ungdomsmålvakter och utgår ifrån SvFFs Spelarutbildningsplan och materialet i Tränarutbildningen.

Målvaktstränarutbildning C-diplom
Ledarutbildning på hemmaplan som tar ca 8h + webbuppgifter som man gör innan utbildningsdagen. Utbildningen består av både teori och praktik. Under dagen går vi bland annat igenom barn och ungdomars utveckling, målvaktsträning i olika åldrar, praktiska träningsprogram mm.

Intresserade föreningar
Föreningen får själva ta kontakt med någon av våra FU Mv och boka in någon av ovanstående aktiviteter. Föreningarna kan även få hela eller delar av aktiviteterna finansierade genom att söka vårt idrottslyft.

Kontaktuppgifter till Småland FFs FU Mv:
Om du vill komma i kontakt med någon av våra FU Mv klickar du här: Kontaktuppgifter FU Mv. Under kontaktuppgifterna står det vilket län respektive FU Mv ansvarar över. Ta därför i första hand kontakt med en FU Mv i ditt län.

Kontaktuppgifter Smålands FF
Rebin Mardan: rebin.mardan@smalandsfotbollen.se eller 036-345449.