Vinnare av årets utmärkelser

Smålands Fotbollförbund presenterar vinnarna av årets utmärkelser 2016 som utses tillsammans med Sportjournalisternas Klubb Småland.

Årets Damspelare
Anna Anvegård, Växjö DFF

Anna gjorde 2015 sin första säsong i division 1 och vann genast skytteligan på 27 mål. 2016 upprepade hon bedriften i Elitettan med 30 mål. 19-åriga Anna Anvegård från Bredaryd började karriären som mittfältare men har tack vare sin teknik, spelblick, självförtroende en mot en samt förmåga att avsluta med båda fötterna blivit en eftertraktad forward som under 2016 spelade U20-VM och var nära att föra Växjö DFF till Damallsvenskan.

Årets Herrspelare
Ismael Silva Lima, Kalmar FF

29 matcher. 29 från start. Ismael Silva Lima fick sitt stora genombrott 2016. Den 21-årige brassen, som kom till Kalmar FF sommaren 2012, visade att han kunde driva ett mittfält på högsta allsvenska nivå den här säsongen. Ismael bokfördes för två mål och fem assist för KFF som slutade sexa i allsvenskan.

Årets Domare
Fredrik Klyver, Jönköping

Fredrik har under många år genom målmedveten träning haft siktet inställt att nå toppen, debuterade 2009 som assisterande domare i Superettan, 2013 var det dags för nästa kliv in i fotbollens finrum Allsvenskan. Under 2015 blev Fredrik uttagen till UEFA:s Coreprogram i Nyon. Utbildningen är noga planerad med både teoretiska och fysiska tester vilka Fredrik gick igenom med godkänt betyg. 2017 har Småland på nytt en FIFA domare då Fredrik med den äran får representera Sverige i internationella matcher.

Årets Domartalang
Selma Alilovski, Växjö

Selma har gjort stora framsteg under året, varit vetgirig och lyhörd vilket har påverkat Selmas ledarskap positivt. Selma är en mogen och klok tjej som varit en pålitlig och intresserad deltagare på Växjö FDK:s klubbmöten, hon har visat på goda ledaregenskaper både på plan och som AD. Hon bidrar på ett utomordentligt sätt till domarteamets gemensamma resultat, vilket hon 2017 får praktisera som domare i div.1 damer.

Årets Ungdomsledare
Per Walfridsson, Tabergs SK

Per är ledare i föreningens P01-lag samt sekreterare i styrelsen. Utöver detta är han ansvarig för föreningens fotbollsskola som årligen lockar ca 70 deltagare och han driver just nu ett arbete med att ta fram en poolspelscup inför nationaldagen kommande år. För de yngre ledarna fungerar Per som ett bollplank och en inspiratör i en förening där han ses som en sann eldsjäl.

Årets Kvinnliga ledare
Petra Åkerlund, Mullsjö IF

Petra är ledare i föreningens F02-lag samt ungdomsansvarig i föreningen. I sin roll som tränare har hon en mycket god kontakt med tjejerna och lär dem på ett pedagogiskt sätt fotbollens värderingar och färdigheter vilket skapat en mycket bra idrottsmiljö. Petra är noggrann och det är alltid ordning och reda med planerade träningspass, material, tider och information till spelare och föräldrar. Som ungdomsansvarig har hon de senaste åren även styrt upp föreningens ungdomsverksamhet vilket bidragit till ett rejält uppsving på ungdomssidan. Petra fick även pris som årets ungdomsledare på Jönköpings Fotbollsgala.

Årets Ungdomsförening
Habo IF

Habo IF bedriver en verksamhet där alla har lika värde. De arbetar aktivt med att skapa en positiv och trygg miljö för de ca 800 medlemmarna som föreningen har idag. Föreningen har tydliga riktlinjer för vad som förväntas av dig som spelare, ledare och förälder där stor vikt läggs vid respekt och moral. En viktig del i föreningens ungdomsverksamhet har blivit Habo Honda Cup som startade år 2012. Med hjälp av cupen har föreningen skapat en stark sammanhållning inom föreningen men även en god kontakt med kommun och det lokala näringslivet. Tack vare sin ungdomsverksamhet och det framgångsrika arbetet med cupen tilldelades Habo IF Gunnar Nordahlstipendiet, som föreningen mottog i samband med Fotbollsgalan i Stockholm.

Smålands Fotbollförbund gratulerar samtliga vinnare!