Pristagare årets profiler 2019

Smålands Fotbollförbund presenterar vinnarna av årets barn- och ungdomsförening, ungdomsledare, kvinnliga ledare i Småland 2019.

Årets barn- och ungdomsförening
Tranås FF

Tranås FF bedriver fotbollsverksamhet med starkt fokus på ungdomsarbete och utveckling. I Tranås FF:s likabehandlingsplan har alla rätt att trivas, känna sig trygga och utvecklas. Föreningen har fått ett uppsving på ungdomslag i seriespel med 30 anmälda lag infor säsongen 2020. I en tid när det är svårt att behålla ungdomar har Tranås FF bland annat lyckats få ihop 30 stycken spelare i P05/04. Under 2019 gjorde föreningen ett uppsving med att utbilda sina ledare i alla ungdomslagen. I de minsta lagen är kravet att alla ledare ska gå minst Tränarutbildning C och högre upp i åldrarna krävs att minst ett par ledare har Tränarutbildning B. I Tranås FF är alla välkomna och föreningen har jobbat och jobbar flitigt med integration och särskilt ensamkommande flyktingbarn. Nyckelord i Tranås FF är respekt, lika värde och personligt ansvar.

Årets ungdomsledare
Sabrina Petersson, IFK Borgholm

Sabrina gör och har gjort ett fantastiskt jobb med flickfotbollen i IFK Borgholm. Av våra ca 90 aktiva barn är 30 av dom i Sabrinas grupp. Från att börja året med knappt ett lag så är det nu ca 30 st i truppen. Hon är ett stort föredöme för dom unga och är väldigt noga med att sätta glädjen i centrum och att det är god ton till varandra på och sidan om planen.

Årets kvinnliga ledare
Britt-Marie "Bitte" Börjesson, Glömminge-Algutsrums IF

Britt-Marie, Eller Bitte som hon kallas, är väldigt engagerad och driven inom det mest i sin förening Glömminge-Algutsrums IF. Bitte har varit ordförande i Glömminge IF sedan nio år tillbaka och 2019 gick föreningen ihop med Algutsrum. Bitte har sedan dess jobbat mycket med att få ihop två föreningar med olika kulturer. Bitte är en tjej som jobbar med allt inom föreningen som att baka bullar till lagen till att vara speaker på matcher.

Smålands Fotbollförbund gratulerar samtliga vinnare!